Matkapäiväkirja osa 7: Rautaisannos tietoa Vantaan sote-palveluista ja Vantaa-Kerava tulevaisuus sote-keskus -ohjelmasta

MATKALLA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI. Seitsemännen koulutuspäivän teemana oli Vantaan sote-palvelut, mutta ennen vierailevia kouluttajia päivään orientoiduttiin perinteisesti Hyvää huomenta! -kierroksella. Matildan vetämän fiiliskierroksen perusteella aamun tunnelmat olivat hyvät, vaikka osalla koulutettavista vähän flunssaiset. Osa on aloitellut työharjoitteluja ja niistä tuli positiivista palautetta. Aamuharjoituksessa jokainen sai myös valita itselleen voimasanan. Niitä olivat mm. armollisuus, halaus, keltainen ja koti.

Koulutuspäivän sisältönä oli perehtyä vierailevien kouluttajien esitysten kautta Vantaan sote-palveluihin. Perhe- ja sosiaalipalveluista oli kertomassa aikuisten sosiaalityön esihenkilö Laura Lindroos ja mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä erityisesti ehkäisevästä päihdetyöstä kertoivat kouluttaja Tiina Laiho ja erityissosiaaliohjaaja Kati Tervo Ehkäisevän päihdetyön yksiköstä. Kuulimme mm. ryhmätarjottimesta, jonka kehittämiseen myös aiemman KAP Vantaa -kokemusasiantuntijakoulutuksen koulutettavat ovat osana työharjoitteluaan osallistuneet.

Iltapäivällä erityisasiantuntija Emmi Ikonen kertoi Vantaa-Keravan tulevaisuuden sote-keskus -ohjelmasta ja kokemusasiantuntijoiden roolista kärkihankkeiden kehittämistyössä. Mukavaa oli kuulla hyöty ja lisäarvo, mitä kokemusasiantuntijat ovat tuoneet hankkeisiin. Emmillä oli myös todella kiva asenne kokemusasiantuntijayhteistyötä kohtaan: hän kertoi kokevansa sen hyvin arvokkaana. Hän kertoi myös hyödyn olevan molemminpuolista ja uskovansa kokemusasiantuntijoiden oppivan myös paljon asiantuntijoiden kanssa työskentelystä. Yhteistyö KAP Vantaa -kokemusasiantuntijapankin kokemusasiantuntijoiden kanssa on esillä myös hankkeen Kädet sotessa -blogissa, jota pääsee lukemaan tästä LINKISTÄ.

Päivän viimeisenä vierailevana kouluttajana oli KAP Vantaa kokemusasiantuntijapankin kokemusasiantuntija, joka kertoi polustaan asiakkaasta kokemusasiantuntijaksi ja kehittäjäksi sekä kokemuksistaan työskentelystä Vantaa-Keravan tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kärkihankkeiden työryhmissä.

Koska KAP Vantaa -kokemusasiantuntijakoulutuksesta valmistuu kokemusasiantuntijoita nimenomaan Vantaan sote-palveluiden tarpeeseen, tällä koulutuspäivä oli merkityksellinen myös molemminpuolisen tutustumisen ja verkostoitumisen näkökulmasta. Kiitos vielä vieraileville kouluttajille!

Intensiivinen koulutuspäivä päättyi arviointi- ja fiiliskierrokseen, jonka ohjaajana Outi esitti kysymyksen siitä, mitä kokemusasiantuntijakoulutus on tähän mennessä antanut koulutettaville: ”Tietoa, taitoa, toivoa, varmuutta ja vahvuutta, ymmärrystä, itseluottamusta, uuden oppimista, vertaistukea, suunnan elämälle, innostusta ja inspiraatiota uudelle uralle, kannustusta, verkostoitumista sekä vahvistuksen sille, että on oikeassa paikassa ja menossa oikeaan suuntaan”.

Kuten joku sen sanoi: ”Täällä leijailee rakkaudentäyteinen ilmapiiri, josta jokainen saa osansa!’

Näissä tunnelmissa jäimme viikon syyslomalle!

Syyslomaterveisin, Hanna

Vieritä ylös