Matkapäiväkirja osa 6: Verkostoituminen, monialainen yhteistyö ja järjestökentän merkitys sote-palveluiden kokonaisuudessa

MATKALLA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI.

Viikot ne vaan vilisevät eteenpäin kokemusasiantuntijakoulutuksessa ja tällä viikolla alkoi koulutuksemme toinen moduuli. Koulutuspäivässä saimme rautaisannoksen tietoa yhteiskunnan sektoreista, verkostoitumisesta ja yhteistyöstä.

Aamun alkuun Heini veti ansiokkaasti ryhmänohjausharjoituksena ‘Hyvää huomenta’ -kierroksen. Toisille koulutettavista kuului tällä viikolla parempaa ja toisille vähän huonompaa, kuten nyt elämässä on tapana. Kokemusten jakaminen tuntui kuitenkin tärkeältä ja ryhmän tuki vaikeissa vaiheissa auttaa jaksamaan elämän myrskyissä.

Verkostoitumisen ja yhteiskunnan sektorien tieto-osuuden jälkeen ryhmätyönä oli pohtia sitä, mikä tapa verkostoitua on itselle ominainen. Tauon jälkeen kokemusasiantuntijavastaanottotyön pioneeri ja todellinen uranuurtaja Hannu Ylönen tuli kertomaan järjestöyhteistyön merkityksestä kokemusasiantuntijatyössä. Hannu kertoi myös oman koskettavan kokemusasiantuntijatarinansa, jossa Vantaan A-killalla on ollut merkittävä rooli. Juttu Hannun tiestä A-kiltaan on katsottavissa tästä LINKISTÄ.

Lounaan jälkeen Helmi veti maadoitusharjoituksen, joka virkisti iltapäiväosuuteen. Iltapäivällä kartoitettiin eri sote-alueiden toimijoita ja järjestöjä luennon ja ryhmätyön avulla. Hetki vietettiin myös koulutettavia askarruttavan koulutuksen loppuseminaarin parissa, mutta siitä lisää tuonnempana. Seminaarin päivämäärän 14.12 voi jo merkitä kalenteriin! 

Myös koulutukseen kuuluvia työharjoittelupaikkoja on alkanut tulla ja ensimmäiset koulutettavat pääsevät harjoittelemaan kokemusasiantuntijatehtäviä jo tällä viikolla. Ne aiheuttavat positiivista jännitystä.

Päivän päätteeksi Henna ohjasi lopetuskierroksen, jossa hän pyysi koulutettavia kertomaan siitä, mistä he unelmoivat. Useiden unelmat liittyivät siihen, että koulutuksen jälkeen työllistyisi kokemusasiantuntijana ja pystyisi käyttämään kokemuksiaan muiden auttamiseksi. Ja että ylipäätään työllistyisi, mikä mahdollistaisi myös muiden mm. Asumiseen liittyvien haaveiden toteuttamisen. Näitä unelmia on hyvä seurata ja ne toivottavasti koulutuksen, työharjoittelun ja kokemusasiantuntijaksi valmistumisen myötä askel kerrallaan jokaisen osalta toteutuvat!

Syysterveisin Hanna

Scroll to Top