Matkapäiväkirja, osa 5: Ensimmäinen koulutusmoduuli takana!

MATKALLA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI

Kuukausi kokemusasiantuntijakoulutusta ja sitä myötä ensimmäinen viidestä koulutusmoduulista käytynä eli keltanokia emme enää ole. Neljännellä koulutuskerran teemana oli kokemusasiantuntijan työtehtävät.

Aamu alkoi Arjan aamunavauksella, jossa käytiin läpi tunnelmia edellisestä viikosta – ja sitä, mikä eläin itse kukanenkin olisi ja miksi. Ryhmään mahtui niin laiskiaista, kettua kuin muuttolintuakin. Aamun agendalla oli myös vierailijaluento eli kahden kokemusasiantuntijan esitys KAT-työmuodoista. 

Ennen ruokataukoa jatkettiin pienryhmätyöskentelyllä ja työryhmissä toimimisella. Siinä päästiin pohtimaan, missä kokemusasiantuntijan eri työtehtävissä näemme itsemme, kuka tai mikä taho voisi mielestämme hyödyntää kokemusasiantuntijuutta sekä sitä, kuka tai mikä taho voisi hyödyntää juuri kunkin meistä koultettavista kokemusasiantuntijuutta. Lounaan jälkeen Arto pääsi harjoittelemaan ryhmänohjaustaitoja vetämällä pienen virkistystuokion, jossa tutustuttiin taas paremmin muihin koulutukseen osallistujiin eli ryhmämme jäseniin jokaisen kertoessa jotain harrastuksistaan.

Seuraavaksi Samuli ja Katri informoivat koulutuksen päättötyöstä eli koulutettavien järjestämästä loppuseminaarista. Pääsimme myös jo hiukan ideoimaan tapahtumaa. Koulutettavat jaettiin pienryhmiin, joissa loppuseminaarin eri aihealueita aletaan työstämään. 

Päivän lopuksi oli minun vuoroni vetää ns. fiiliskierros. Siinä pääsimme antamaan positiivista palautetta muille ryhmäläisille ja saamaan sitä itse. Sydäntä lämmitti kauniit sanat, joita jokaisella muista koulutettavista sanottavana. Tältä ryhmältä ei ainakaan empatiaa puutu!

Mukavaa viikkoa toivoo Hanna

Vieritä ylös